Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması
Wiki Article
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yaraşıklı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli temellı kriterler ayn önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle hakikat bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara oranlı olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.
Yangın merdiveni kapısı, esrarı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı takti özelliği sayesinde alevlerin denetçi altına kırmızıınmasında koltuk olabilir ve yangının yayılmasını engeller.
Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile yapım edilmelidir.
Yangın kadar acil durumlarda içeriden ferah bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma güçlük olmayan bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini deruneriye hapseder.
Montaj sürecinde uygulayım olarak bütün kurallara reva şekilde yerleştirilen bir numara kanatlı yangın kapısı, dünyaarı muhik açılacak şekilde kullanılır.
Her kapı aynı dayanıklılığa mevla olmadığı Yangın Merdiveni Kapısı kabilinden bu peklik süresi 20 ile 180 an arasında bileğteamülebiliyor. Fakat bu kapılar baştan aşağı yanmaz olarak tasarlanmadı yalnızca bir süre dayanacak denli salim. Neticeta kapılar cenahıcı malzemelerden mamultır ve bir yangın nihayetinde mutlaka yanacaktır.
Yangın kapıları insanoğluın ve hayvanların meskenlerden dünyaarı çıkmasını ve daha azca esrar solumasını katkısızlar. İnsanlar duman solumayı önemsiz üzere görebilir meğer yangınlardan en çok emanet kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit üzere gazlar “yangın kötüı” solumaktan meydana geliyor.
Yangın Kapısı Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre belirli yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) makul durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.
Yangın kapılarında bapyı açan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların yahut kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, iyi malzemelerden mimarilması gerekir. Dekoratif yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en kip kapıların binanın bünyesına onat çelik kadar malzemelerden üretilen kapılar olduğu gerçeği değçalışmamemiştir.
Yangın yerinde 120 dakikaya kadar dayanıklı kalmalarını sağlayan yangın merdivenleri yanmaz malzemeden yapım edilmektedir. Yangın merdivenlerinin esrar ve yangını öteki Yangın Merdiveni Kapısı alanlardan en az 90 an ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur. Bir binada muktezi olan yangın merdiveni nüshası ciddi bir faktördür.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde bir kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Elektrikler kesik başüstüneğunda birlikte geceleri parlayan bir mimarida olan bu alfabelar korkulu durumların gaye göstericisidir.
Memnuniyet ilkesinden hareketle hem baplarımızı hem de fiyatlarımızı revize ediyoruz ve mecmu memnuniyeti hedefliyoruz.